23.04.2018

Хороша книга – це дарунок, заповіданий автором людському родові.
Джозеф Аддісон 
Картинки по запросу день книги


23 квітня – Міжнародний день книги та авторського права! 


Всесвітній день книги й авторського права святкують щороку. 23 квітня 1995 року Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня 1616 року померли Сервантес і Шекспір.

Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. 23 квітня відбувається багато цікавих заходів. Зокрема, проголошення Всесвітньої столиці книги. Проводять виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.

Картинки по запросу красивые старинные книги


Книжка за роки свого існування відіграла одну з провідних ролей у розвитку світової цивілізації. Гігантська, призбирувана віками, бібліотека людства – це надійна скарбниця пам’яті, де закарбовано досвід, історію, мрії і прагнення, минувшину, сучасне і майбутнє цивілізації. Надбання цієї книгозбірні починали створювати на камені й металі, на глиняних табличках і дерев’яних дощечках, сувоях папірусу й пергаменту, на пальмових листках і бересті, папері й електронних носіях.Похожее изображение

Мінявся матеріал і спосіб виготовлення книжки, та незмінним залишилося її призначення: служити збереженню і передачі знань, досвіду, художніх цінностей. І тому історія книжки – це невід’ємна частина історії й культури людства. Вона – єдина, хоча йде від унікальних давніх манускриптів до сучасних масових видань.

Картинки по запросу красивые книги

Добрі книги не старіють. Їм судилася вічна молодість і оновлення в часі, вони – духовне повітря, без якого не може розвиватися людина. Книжки – це тисячолітній досвід, який робить безсмертним рід людський на землі.

Картинки по запросу шекспир

"Книжка дорожча мені за престол", – сказав Вільям Шекспір і мав рацію, бо престоли пішли в небуття разом із тими, хто сидів на них, а книжки Шекспіра є і будуть. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...