20.03.2018

У всьому світі 20 березня, з ініціативи ООН, святкується День Землі!

Похожее изображение
У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури.



Картинки по запросу колокол мира нью-йорк

Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 1954 року. Він відлитий з монет — дитячих пожертв з усіх континентів — і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавлені ордени та медалі, інші почесні знаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні промовляє: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Похожее изображение

А чи часто вам доводиться замислюватися, як література та живопис змінюють світогляд людей? Ні? Тоді що ви думаєте про той факт, що саме література змусила американців замислюватися про створення системи національних парків? Адже на початку 19 століття письменники так яскраво описували природу, що американський уряд через півстоліття вирішив створити перший національний парк. І ця природоохоронна система тепер розповсюджена по всьому світу.
Виникає запитання: звідки береться така сила впливу? Відповідь: з образів, які мистецтво породжує в наших головах. Якщо щось викликало в нас емоції, то ми це «щось» обов’язково запам’ятаємо. Якщо письменник змалював ліси небаченої краси, а потім розказав про те, що їх уже нема через вирубку, то багато читачів може замислитися про важливість охорони природи. Що й сталося.

Похожее изображение

Шануймо і бережімо нашу планету, щоб ми могли на власні очі милуватися її красою, а не тільки читати про неї в книгах відомих письменників!

Картинки по запросу день землі

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...