01.06.2018

Картинки по запросу день захисту дітей

День захисту дітей є одним з найдавніших міжнародних свят. Вперше про свято заговорили на Всесвітній Женевській конференції з питань благополуччя дітей. Це сталося в 1925 році. Зараз вже важко сказати, чому датою проведення було обрано саме 1 червня. 

За однією з версій, День захисту дітей припадає саме на цю дату, бо того ж року, коли проводилася Женевська конференція, в Сан-Франциско святкували свято Дуань-у цзе (Фестиваль човнів-драконів), заснований китайським консулом. Це свято було організоване спеціально для китайських дітей-сиріт, а припало тоді саме на 1 червня.

Остаточно утвердився День захисту дітей лише після Другої світової війни, коли проблеми дітей були особливо актуальними. У 1949 році на Паризькому конгресі жінок була виголошена клятва, в якій йшлося про наміри боротися за мир у всьому світі та щастя дітей як основу цієї боротьби. А вперше Міжнародний день захисту дітей відсвяткували 1 червня 1950 року у 51 країні світу. Заручившись відтоді підтримкою ООН, 1 червня відзначаємо щорічно.

Картинки по запросу Символ Міжнародного дня захисту дітей

Варто зазначити, що наразі свято має навіть власний прапор. На зеленому тлі у його центрі розміщено знак Землі, оточений стилізованими різнокольоровими людськими фігурками. Ці фігурки символізують собою різноманітність і терпимість. Знак Землі є символом нашої планети. Цей прапор визнаний більш ніж у 30 країнах світу. Зелений колір - колір гармонії, свіжості та родючості, він наводить нас на думку, що довкола створено все, щоб нормально розвиватися. Нам слід лише дати собі й іншим можливість скористатися цим шансом.

Земна куля символізує наш спільний дім, а її синій колір свідчить про мир і єдність, яких ми можемо досягти, якщо будемо ставитися один до одного з розумінням і любов'ю.

Різнокольорові людські фігурки символізують терпимість до різних рас і різноманітність. Зірка, яку утворюють ноги дітей, символізує світло, яке ми почнемо випромінювати, коли об'єднаємося і забудемо про чвари заради щастя дітей. А п'ять різнокольорових точок - це символ того, що всі ми походимо від одного роду людського.

Синя ж фігурка зверху на прапорі - символ Бога, який любить усіх однаково. Тому і ми, як його образ і подоба, повинні любити і поважати всіх людей, незалежно від їхньої раси, кольору шкіри, віросповідання, матеріальної забезпеченості та інших факторів.

Картинки по запросу день захисту дітей

Мета Дня захисту дітей - звернути увагу громадськості на проблеми і захистити дітей від помилок дорослих, а також сприяти духовному і фізичному розвитку підростаючого покоління в усьому світі.

Картинки по запросу день захисту дітей

Всміхається сонце привітно й ласкаво,
Цей день на планеті хай щастям сія.
Час радісно лине, змістовно й цікаво
Добробутом повниться кожна сім'я
Хай війни стихають від сміху дитини,
Душа очищається, серце співа,
А розум підносить крізь будні людину,
Порядність всю землю нехай обійма!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...