09.06.2018

Картинки по запросу міжнародний день друзів

Дружба... Байрон називав її любов’ю без крил. Цицерон переконував, що життя без неї нічого не варте. 
Ми впевнені, що для когось цей день стане приводом зателефонувати старим друзям або зустрітися з другом, якого давно не бачив або зібратися великою і галасливою компанією. Цей день також хороший тим, що дає можливість згадати, скільки прекрасних книг присвячено дружбі.

Картинки по запросу дружба картинки

У сучасному світі поняття дружби трансформувалося в щось абстрактне. Інформаційні технології знецінили людські стосунки. Не секрет, що зараз багато людей можуть похвалитися хіба що віртуальним спілкуванням. Запитайте себе - чи може комп'ютер замінити реальне рукостискання, посмішку, поради і посиденьки з розмовами по душам? Відповідь буде однозначно негативною.

Нам залишається лише читати книги про дружбу. Цілком ймовірно, що ці безсмертні книги допоможуть комусь переглянути найближче оточення і знайти вірного і відданого товариша на все життя.

1. Еріх Марія Ремарк "Три товариші"
Це одна з найдивовижніших книг Еріха Марії Ремарка. Ви будете сміятися, поки ваше серце буде розриватися від болю. І плакати, коли головні герої будуть жартувати. Ви проживете цю історію, по-справжньому відчуєте, і вона залишиться з вами назавжди.

2. Антуан де Сент-Екзюпері "Маленький принц"
Впевнені, ви читали «Принца» в ранньому дитинстві. І майже напевно викидали зі словами «Ой, ну що за маячня». Так ось, це абсолютно нормально. До Екзюпері, як до Толстого, треба дорости. Зате коли ви будете готові, то відкриєте для себе цілий космос мудрості і магії. А якщо ви раптом вже зачитали «Принца» до дірок, обов'язково подивіться однойменний французько-канадський мультик 2015-го року. Він майже так само чудовий, як і книга.
3. Вільям Голдінг "Володар мух"
Книга змусить вас задуматися про те, що значить бути людиною. А ще змусить по-новому подивитися на людей, над дивиною поведінкою яких ви завжди сміялися.
4. Маріам Петросян "Будинок, в якому..."
Книга вчить бачити в людях в першу чергу хороше, часом закриваючи очі на дрібні недоліки. Адже ідеальних людей немає, і потрібно цінуватитих, хто вас оточує, і любити їх такими, якими вони є.
5. Джон Бойн "Хлопчик у смугастій піжамі"
Це пронизлива і жахлива історія, яку повинен відчути кожен. Вона про любов і ненависть, про жорстокість і самовідданості, про те, що робить людину людиною.
6. Джон Рональд Руел Толкін "Володар перснів"
Трилогія стала знаменитою завдяки виходу фільмів, знятих за її сюжетом. Загальна мета, яка поєднала героїв, проведе їх через всі труднощі до самого фіналу. 
7. Джоан Роулінг "Гаррі Поттер"
Ця серія творів розповідає нам про дружбу дітей з незвичайними здібностями. Але це нам вони здаються надприродними, а для світу Хогвардса, в який потрапляють хлопці і дівчина, цілком звичайні. Відносини між ними зав'язуються ще в купе поїзда, який везе їх до замку.
Вивчення таїнств чаклунства і містичні події пов'язують Гаррі, Рона та Герміону міцними узами, які вони зберігають і в дорослому житті. Завершує серію книга, яка розповідає вже про їхніх дітей. Чи будуть вони дружні так само, як батьки? Герої Джоан Роулінг настільки полюбилися читачам, що зробили письменницю всесвітньо знаменитою. І якщо ви ще не читали її книг, обов’язково виправте це непорозуміння!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...